BÖCKER KURSER, FÖRELÄSNINGAR     OCH STUDIEBESÖK 

Bokserien: Odla till försäljning

I bokserien ODLA TILL FÖRSÄLJNING, som Jonas och Sanna har gjort tillsammans med odlingkollegan Ylva Lundin, beskriver vi hur man gör sin grönsaksodling effektiv, lönsam och hållbar. Denna serie böcker ger dig både grunderna och den djupare kunskapen kring att odla med hantverksmässiga ekologiska metoder. Oavsett om du odlar till försäljning eller husbehov finns här något för dig. Jonas Ringqvist, Ylva Lundin och Sanna Mattsson Ringqvist delar med sig från många års odlingserfarenhet.

Böckerna finns att köpa hos de flesta internetbokhandlare samt på vår egen webshop.

Odla till försäljning Del 1 - Att försörja sig på småskalig grönsaksodling är en omarbetad version av boken Odla till försäljning från 2018 beskrivs grunderna för småskalig ekologisk grönsaksodling. Allt från jord och gödsling till försäljning och effektiva arbetsmetoder tas upp. Boken har något att erbjuda både den som är nybörjare och den som har odlat några år. Den innehåller steg för steg genomgångar, praktiska tips och fördjupade diskussioner kring jord och näring. Dessutom innehåller den ekonomiska kalkyler och en såddplan.

Författare: Jonas Ringqvist - Häftad, 2021, Svenska - ISBN 9789163972874 - Antal sidor: 181

Odla till försäljning Del 2 - Våra bästa grönsaker innehåller odlingsbeskrivningar för ett trettiotal olika grödor med grund i småskalig ekologisk odling. Allt från grödans behov till odlingsplanering, skörd och försäljning beskrivs i detalj. En riktigt nördig grönsaksbok för dig som vill lära dig att odla på djupet.

Författare: Ylva Lundin, Jonas Ringqvist, Sanna Mattsson Ringqvist - Häftad, 2021, Svenska - ISBN 9789151988658 - Antal sidor: 199

Säsongsförlängning - Skörd året runt med energisnåla metoder är en skrift som beskriver odlingsmetoderna för säsongsförlängning, hur du kan använda ytan i tunnlar effektivt och dessutom finns det odlingsbeskrivningar för arton köldtåliga grödor.

Författare: Jonas Ringqvist - Häftad, 2021, Svenska - ISBN 9789151988641 - Antal sidor: 35

Föreläsningar och studiebesök

Jonas håller föreläsningar och arrangerar utbildningsdagar om odling. Det kan handla såväl om odling till självhushåll som om hur man lyckas med att odla i mindre skala till försäljning och lyckas göra odlandet till sin försörjning. Vi har en stor bredd av föreläsningar att erbjuda så tveka inte att höra av dig. Vi kan förhoppningsvis ordnar något som passar just din målgrupp.

Vi tar också gärna emot studiebesök på gården och har möjlighet att arrangera workshops och praktiska kurser i odlingarna.

Folkhögskoleutbildning

I samarbete med Hjo Folkhögskola håller vi i två olika folkhögskolekurser i odling. Den ena är en praktiskt kurs som går under hela odlingsäsongen och inriktar sig på självhushåll, men där vi även jobbar med odlingskunskap som passar om du vill odla till försäljning i liten skala. Den andra kursen går november till mars och är inriktad på odling till försäljning. Du hittar mer info om båda kurserna på skolan hemsida.