KURSER, FÖRELÄSNINGAR, STUDIEBESÖK OCH BOK

Folkhögskoleutbildning

I samarbete med Hjo Folkhögskola håller vi i två olika folkhögskolekurser i odling. Den ena är en praktiskt kurs som går under hela odlingsäsongen och inriktar sig på självhushåll, men där vi även jobbar med odlingskunskap som passar om du vill odla till försäljning i liten skala. Den andra kursen går november till mars och är inriktad på odling till försäljning. Du hittar mer info om båda kurserna på skolan hemsida.

Föreläsningar och studiebesök

Jonas håller föreläsningar och arrangerar utbildningsdagar om odling. Det kan handla såväl om odling till självhushåll som om hur man lyckas med att odla i mindre skala till försäljning och lyckas göra odlandet till sin försörjning. Vi har en stor bredd av föreläsningar att erbjuda så tveka inte att höra av dig. Vi kan förhoppningsvis ordnar något som passar just din målgrupp.

Vi tar också gärna emot studiebesök på gården och har möjlighet att arrangera workshops och praktiska kurser i odlingarna.

Boken: Odla till försäljning

Jonas har skrivit en bok om småskalig grönsaksproduktion och hur man kan försörja sig på en liten grönsaksodling. Boken tar upp allt från effektiva arbetsmetoder och försäljning till gödsling, sådd och ogrässtrategier. Boken kan köpas från vår egen förlagswebshop (klicka på boken) eller beställas från de flesta nätbokhandlare. Du kan också köpa den direkt av oss.